Mat er også realfag

På Lillestua liker vi å lage mat. Hver uke trekker vi ukens to sjefer som sammen med to venner er med og tilbereder maten. Dette er en jobb som barna liker godt. Noen ganger har barna med seg oppskrifter på retter de liker å spise. Da lager vi det. Andre ganger ønsker barna å få med seg oppskrifter på den maten som vi har laget, med seg hjem.

Vårt mål er å tilby god, variert og sunn mat. All mat vi lager, gjør vi fra grunnen av. Noen ganger har vi startet matlagingsprosessen med at vi handler det vi trenger i nærbutikken. Som oftest blir varene bestilt og vi henter de oppe på Solgården. Da tar vi med oss vår lille trillebag og henter maten der.dsc_0048

Gjennom hele prosessen fremmes barnas sanser, nysgjerrighet, sosiale kompetanse, mestring, konsentrasjon, språk og kommunikasjon, grov- og finmotorikk, kreative tenking og de får øve på hvordan de skal utøve god hygiene. Barna lærer om hva norsk matkultur er og får erfaringer og smaksopplevelser fra andre kulturer.

Matlagingen og selve måltidet er en felles aktivitet som vi mener gir barna felles positive opplevelser. Når barna deltar i matlagingen blir maten en del av vårt pedagogiske opplegg. Nå som Asker kommune satser på realfag i barnehagene er matlaging med barn, en gylden mulighet for barna å tilegne seg kunnskaper på. Vi veier og måler, ser på volum og form, ser på størrelser, teller og tar tid på det som står i ovn eller kokeplater.

dscn5190

Ukens kokker serverer vennene sine den første porsjonen mat. Stolte og glade gir de maten til de ventende etter tur. Og alle vet at når varm mat serveres så får man lov å begynne spise J

Smakelig måltid!

Nilla

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Antall, rom og form, Kommunikasjon, språk og tekst., Kropp, bevegelse og helse, Mat. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Mat er også realfag

  1. Therese sier:

    Jeg merker at gutten min lærer mye om dagen 😊 Dere er flinke👍🏻

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s