Mark i vår jord

Vi har noen riktige mestere i mark kunnskap på Lillestua! Nesten hver dag er det nye mark som oppdages. Jag fikk forklart følgende om hvordan det hele henger sammen:

Fine mark.

Fine mark.

– Marken finner vi i jorda. Det finnes flere forskjellige typer mark, gjørmemark, bladmark, vannmark og meitemark. Og lynmark – de liker å se lynet i huset ditt. Dem tror at føttene går sakte som lyn. Men hvordan klarer marken og grave seg ned i marken, spurte jeg. Dem spiser litt på toppen av kroppen og rister litt på hodet, da kommer de lenger ned i bakken, var svaret jeg fikk. Videre fikk jeg vite at det også finnes noe som heter brenneslemark. Brennelsemarken liker å spise brennesleblader og brenneslestilker. De liker også å grave seg ned under brennesler. Helt til slutt ble det sagt at man må ha tykk pinne for å grave etter mark.

Enda er det nye ting å oppdage og heldige er vi som får vite dette! Ut å grav, så lenge bakken er myk, det er mye rart å finne.

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kommunikasjon, språk og tekst., Kropp, bevegelse og helse, Natur, miljø og teknikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s