Tur til Blaafarveværket

Lillestua har vært på dagstur til Blaafarveværket.

Der så vi jubileumsutstilling “Theodor Kittelsen – Norge Rundt” og ble med på gruvetur. En fantastisk dag med mange gode opplevelser!

Vi så mange fine malerier av Th. Kittelsen. Barna kjente igjen flere av de bildene de har malt og oppdaget nye spennende motiv. Bilder med troll, dyr og Svartedauden gjorde stort inntrykk hos noen av barna.

Farmor til et av barna på Lillestua, jobber på Blaafarveværket, og passet godt på oss. Serverte oss is og så til at vi hadde det bra. Og det hadde vi.

Blaafarveværket.

Blaafarveværket.

Før vi reiste tilbake var vi på gruvetur i Koboltgruvene. Guiden Emil,. tok oss med på en spennende tur inn i gruvene. Han fortalte at inne i gruvene var det like kaldt som i et kjøleskap. Ganske godt, da det var en varm dag. Vi fikk lære om hvordan fargen koboltblå blir til og fikk se masse spennende i gruvene.

På vei inn i gruvene.

På vei inn i gruvene.

Rett før vi skulle gå mot bussen oppdaget vi at det vokste masse markjordbær utenfor gruven, så da spiste vi oss gode og søte før vi dro tilbake til Lillestua.

Nilla

 

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker/eventyr, Etikk, religion og filosofi, Foreldresamarbeid, Kommunikasjon, språk og tekst., Kunst, kultur og kreativitet., Natur, miljø og teknikk, Nærmiljø og samfunn, Th. Kittelsen, Turer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s