Foredrag med professor Kjetil Steinsholt om dannelse

I forrige uke var Nilla og Anniken på foredrag med Kjetil Steinholt, og vi ble grepet. Han snakket om danning og vi satt dannet i tre timer og lyttet til han, man kan si det på en annen måte, vi var tilstede i nuet, og danning ble igjen et nytt begrep for oss. Kanskje gjør vi dette riktig, kanskje er vi på vei, i alle fall gikk vi lettet ut av teatersalen i Asker kulturhus.

Kjetil Steinsholt

Kjetil Steinsholt

Kjetil Steinsholt (professor i pedagogikk) tok i sitt foredrag for seg danningsbegrepet. Hvor kommer det fra og hvilken utvikling har det hatt på veien mot vår tid? I innledningen av foredraget ber han oss tenke over hvem det er som skal dannes. Er det barna eller er det kanskje de voksne?

Vi ser frem til flere diskusjoner rundt begrepet dannelse. Vi er sammen på en reise der lek, forståelse og praksis er våre følgesvenner. Disse henger tett sammen med dannelse – en dannelsesreise med andre ord!

Nilla og Anniken

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst., Kurs og faglitteratur. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s