Danning

I Asker kommunes overordnede kompetanseplan for barnehager er temaet for 2014 “Danning – mer enn sosial kompetanse?”. I kompetanseplanen kan vi lese; Danning er en livslang prosess heter det i rammeplanen. Det handler om å reflektere over egne handlinger, og det skjer i samspill med omgivelsene rundt deg. Hva krever det av kunnskap forde voksne i barnehagen?

Rammeplan.

Rammeplan.

Vi har på refleksjonsmøte på avdelingen diskutert hva vi tenker om begrepet danning. Mange spennende tanker og meninger har vi delt med hverandre. Diskusjoner som har ført oss inn på samtaler om hvordan vi praktiserer dette, våre holdninger og samspillet med barna på avdelingen.

Første arbeidsdag etter påske var alle ansatte i Askers barnehager samlet til felles planleggingsdag. Vi fikk oppleve to foredragsholdere, Geir Lippestad og Egil Svartdahl. Foredrag med stort innhold, der tema som toleranse, verdier, vanskelige valg og motivasjon, ble formidlet med stort alvor i kombinasjon med humor. Disse foredragene gav oss mange tanker og en særdeles god start på nye arbeidsdager.

I uken før 17. mai har vi hatt to gode kveldsmøter/foredrag.

Kari Pape (utdannet førskolelærer) ønsket med sitt foredrag å sette i gang refleksjon i forhold til barnehagens pedagogiske praksis. I presentasjonen for foredraget står skrevet ”Hvordan arbeide systematisk og målrettet med tanke på å gi hvert enkelt barn en opplevelse av den gode barndom, gjennom deltakelse og fellesskap”.

Assistentene på avdelingen likte dette kurset veldig bra, vi andre gikk på kurs med Kjetil Steinsholt dagen etter.

Nilla og Anniken

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst., Kurs og faglitteratur. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s