Tiuren spiller

I forbindelse med Kittelsenjubileet  2014  har vi denne uken malt et av Kittelsens bilder, «Tiuren spiller». Barna var ivrige og resultatet ble kjempeflott. Det skal ikke mye til, et par staffelier, litt maling, noen store ark og så et vakkert resultat.  Selvsagt maler vi ute, og nå var det en vakker solfylt dag.

Vi maler alltid ute.

Vi maler alltid ute.

Det er vel i disse dager at tiuren spiller, men det er ikke derfor vi skriver om dette. «Tiuren spiller» er nemlig et av Kittelsens flotte malerier, og vi på Lillestua har malt dette vakre bildet nå i mars.

Det passer så bra at vi jobber med fugl, Kittelsen, kunst, kultur og kreativitet, natur, miljø og teknikk, fletter disse tingene sammen. I tillegg gjør vi det selvfølgelig ute, og vi er blitt gode, veldig gode. Vi starter bak i bildet og maler det først, dekker selvsagt hele arket, blander og mikser de riktige farger og resultatet er strålende, synes vi. Og det er mer enn bra nok.

Mange flotte malerier.

Mange flotte malerier.

Tiuren spiller

Tiuren spiller

Om vinteren beiter tiuren på bjørkeknopper. Om våren samles de på spillplasser på myrer og  islagte vann. Hannene lager en buldrende spillyd som du kan høre på langt hold. Les mer på fuglevennen.no

Anniken

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Fugler, Kunst, kultur og kreativitet., Natur, miljø og teknikk, Th. Kittelsen. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s