Samtale på vei

På Lillestua går vi mye på tur, lange turer og litt kortere turer. På turene møter vi ofte hunder og ser mye annet spennende.

Birk.

Birk.

Når vi går sammen får vi også god anledning til å snakke sammen om løst og fast. Vi deler tanker og ønsker. Det er jo faktisk ikke lenge til jul, sa et av barna her om dagen, og fortalte om noen ønsker.

Ut på tur aldri sur.

Ut på tur aldri sur.

En dag på vei til biblioteket oppdaget vi et stillas på Asker kirke. Da kom vi inn i en samtale om hva man kan finne i kirken. Et barn fortalte at vuggen til Jesus ikke var der nå, og at han antagelig var å finne i huset med alle kistene. Det samme barnet sa også, at noen ganger så fløy Jesus i hagen deres. Dette førte oss videre til en samtale om kongen og krigen i Norge for lenge siden.

Mange flotte samtaler.

Mange flotte samtaler.

Levde du da Nilla? ble jeg spurt. Og nei, det gjorde jeg heldigvis ikke. Barna reflekterte rundt krig og hva det er. Det er dumt, mente de, og at det var noen som hjalp Norge å ikke bli tatt, visste de.

Et av barna tenkte seg om en stund og sa; – ”Det var veldig bra at oldemomo ikke kriget, for jeg tror ikke hun var så bra på å krige”

Så fortsatte vi veien mot biblioteket og snakket videre om pizza. Vi så nemlig to pizzabudbiler. Og gjett hva vi vil ha til middag?

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst., Kropp, bevegelse og helse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s