Førskole

I år er det første gang alle barn på Lillestua er født i samme år, 2008.
Hva vi skal kalle oss (bortsett fra at vi fortsatt heter Lillestua), har vi ikke blitt helt enige om, men barna har noen tanker om hva det skal være. Førskole, skoleklubb, eldstegruppe og så videre, vi kommer tilbake til det.

Jansløkka skole, et år igjen.

Jansløkka skole, et år igjen.

Forrige uke samlet vi oss til en første samling og snakket om hva vi kan/skal fylle dette året med. Barna fortalte hva de har lyst til å gjøre og det var mange som har lyst til å perle. Så da får vi vel skaffe oss noen fine perler, da!
Videre snakket vi om hva de som er på skolen, altså lærerne, ønsker at vi skal øve på frem til skolestart. Barna mente at det må nok være å lese, å skrive, å telle og  å gjøre lekser… Men etter å ha snakket litt frem og tilbake, kom vi frem til at i barnehagen skal vi øve på å holde orden på våre egne ting, sitte i samling, våge å snakke i samling, lytte til hva andre sier, leke med venner, kle av og på seg, gå på do når man trenger det og øve på å skrive navnet sitt. Og sikkert mange andre ting. På Lillestua er vi jo mye på tur også, nesten hver dag, så da øver vi på å gå, både i skog og i trafikken.

Vi øver på klokken.

Vi øver på klokken.

Vi kommer til å besøke skolene flere ganger og skulle vi få lyst til å snakke med lærere eller rektor kan vi sikkert gjøre det.
Denne uken har vi hatt en samling til da vi har hatt litt førskole. Vi synger noen sanger og snakker om hva vi skal gjøre. Barna fikk lov til å velge mellom tre forskjellige aktiviteter; tegne- og formingsoppgave, såpebobleoppgave og fiske formingsoppgave. De neste to ukene fortsetter vi med de samme aktivitetene og barna velger hva de vil fortsette med.
Dette blir nok et supert år. Vi gleder oss og ser frem til fortsettelsen.

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Antall, rom og form, Eldstegruppa, Etikk, religion og filosofi, Hørt fra barnemunn, Kommunikasjon, språk og tekst., Kunst, kultur og kreativitet., Overgang barnehage-skole. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s