Etikk, religion og filosofi

Etikk, religion og filosofi er med på å forme måter å oppfatte verden og mennesker på og preger verdier og holdninger. Religion og livssyn legger grunnlaget for etiske normer. Kristen tro og tradisjon har sammen med humanistiske verdier gjennom århundrer preget norsk og europeisk kultur. Respekt for menneskeverd og natur, åndsfrihet, nestekjærlighet, tilgivelse, likeverd og solidaritet er verdier som kommer til uttrykk i mange religioner og livssyn og som er forankret i menneskerettighetene. Norge er i dag et multireligiøst og flerkulturelt samfunn. Barnehagen skal reflektere og respektere det mangfoldet som er representert i barnegruppen, samtidig som den skal ta med seg verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon. Den etiske veiledning barnehagen gir barn, må ta hensyn til barnets forutsetninger og det enkelte hjems kulturelle og religiøse eller verdimessige tilknytning (Rammeplan).

Hvem er dette?

Hvem er dette?

Dette fagområde er med oss hele tiden som en ”rød tråd” gjennom hverdagens alle små og store opplevelser. Vi deler fortellinger, spørsmål og tanker med hverandre. Mange ganger er ikke svaret målet, men veien vi tar mens vi undrer oss sammen. Andre ganger vil vi finne svar eller formidle en kunnskap vi har.

Hver dag møter vi nye ting at ta fatt i. Hva er påske? Finnes påskeharen? Hvordan feirer vi påske?

Vi er alle forskjellige, men samtidig er vi like. Hva er forskjellig og hva er like? Spørsmål som kan lede oss videre i tanken om hvordan vi ønsker å ha det, hvordan vi ønsker å være med hverandre. Løsninger vi bærer innom oss selv, bare vi tar oss tid til å prate sammen.

Og det skal vi – snakke og reflektere sammen.Vi på Lillestua er eksperter på å filosofere over livet, hverdagen og det som skjer rundt oss.

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Etikk, religion og filosofi. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s