Vulkan og bulkan

Ganske ofte får vi høre hyggelige og morsomme ting bli sagt av barna i barnehagen. Mange ganger ler vi godt av de små historiene, ikke for å gjøre narr av barna, men kanskje blir de litt forlegne når vi ler. Det er absolutt  ikke vår mening, men kanskje vi voksne trenger å tenke oss om og heller høre på budskapet i barnas små uttalelser og historier.

En morgen for ikke veldig lenge siden fikk jag høre følgende samtale mellom noen barn, som satt og så i bøker av Erik Newth.

Vulkan.

Vulkan.

Se, her er en bulkan, sa en av de ivrigste guttene. Det er ikke en bulkan, svarte en av de andre og fortsetter – da er den helt bulkete ut sånn. Han viser med hendene at den er helt flat. Det er en vulkan. Ok, svarer gutten.

Det historien forteller meg, er barn som hører på hverandre, uten å irettesette noen ord som blir ”feil”. Det blir bare forklart veldig greit om hva som er hva. Bulkan er en ting og vulkan er en annen ting. Tenk så enkelt og godt ting kan bli sagt. Jeg hadde ikke en anelse om at det fantes noe som het bulkan, men nå vet jeg. Og det er jeg jammen glad for!

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barnesamtaler, Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst., Natur, miljø og teknikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s