Skolebesøk på Jansløkka skole

Nå har vi vært på skolebesøk på Jansløkka skole. Det var et veldig hyggelig besøk.

Vi gleder oss.

Grunnen til besøket er at noen av barna som skal begynne på Jansløkka skole, begynte å snakke om hvordan de tror en rektor er. Er en rektor veldig streng?, var noe av det som de lurte på. Og hvis det er sånn at rektor er streng, så lurte de også på hvorfor.Dagen dette kom opp hadde vi førskoletrening og barna ble da enige om at det ville være fint å få mulighet til å spørre rektor om dette. Vi skrev ned spørsmålene og sendte en mail. Svaret kom samme dag der rektor sier: – Dette var da en veldig hyggelig forespørsel! Jeg stiller gjerne opp som intervjuobjekt! Dere er hjertelig velkommen hit førstkommende tirsdag kl 10.00 på mitt kontor.

Barna har vært litt spente, men mest gledet seg til dette. Og det er jo helt topp å måtte slippe å vente så lenge som til skolestart med å møte rektor.

Alle var fornøyde da vi gikk tilbake til Lillestua, vel vitende om at rektor er både snill og hyggelig. I hvert fall ikke streng! Vi fikk også møte en av lærerne, som også ga det samme inntrykket.

Rektor og lærer, begge med samme navn, hadde satt av god tid i møtet med barna. Svarte på spørsmålene barna stilte, fortalte om hva de gjør på skolen og snakket om skolen som enestående springbrett. Et av barna lurte på hvor høyt man egentlig kan komme på det springbrettet!

Inne på kontoret til rektor står det en utstoppet bever og hun fortalte hvordan den hadde kommet seg dit. Barna fikk også høre om hvordan det var når rektor gikk på skolen, den samme skolen – Jansløkka.

Neste gang det er tid for å møte rektor, er ved innskriving i januar. Dette gleder barna seg til. for dette ga mersmak.

Nilla

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Eldstegruppa, Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst., Overgang barnehage-skole. Bokmerk permalenken.

2 svar til Skolebesøk på Jansløkka skole

  1. Marianne sier:

    Helt fantastisk historie! Tenk, nå kan barna bare glede seg istedenfor å kanskje grue seg litt før de begynner på skolen. Jeg er helt sikker på at Lillestua er verdens beste barnehage! Dere tar barna på alvor og lærer dem så utrolig mye:-) Flinke er dere!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s