Theodor Kittelsen (1857-1914)

Vi har kjøpt oss en kalender av Kittelsen for neste år, 2013. Ikke fordi vi skal droppe Edvard Munch, så lang ifra, neste år er det jo 150 års jublileum for Edvard Munch.

Hakkespett 1912. Kittelsen.

Vi har kjøpt den for å vise en viss progresjon i forhold til norske kunstnere, og fordi bildene på kalenderen tar for seg temaer som vi er opptatt av. Januar har 3 flotte ekorn, fire av månedene har fuglemotiv, en måned har motiv med en bjørn, en frosk og ellers norsk natur, i tillegg til Nøkken og eventyr. Det passer liksom så bra til oss, eller kanskje Kittelsens motiver passer til alle barn og voksne som er opptatt av natur og eventyr.

Bamse Brakar. Kittelsen.

Bak på kalenderen står det at Kittelsen ble født i Kragerø. Han studerte kunst i München og i Kristiania. Han er en av våre største eventyrskildrere. Hans sterke fantasi kom gjerne til uttrykk etter mange av hans reiser i Norge, hvor hans interesse ble vakt for fantasifigurer som finnes i eventyrverdenen.

Så la oss følge denne kunstneren et års tid, og se hva som skjer. Vi starter forsiktig, og hvis barna liker dette, så blir det kanskje hovedfokus i 2014, fordi da er det 100 år siden Kittelsen døde.

Les om Kittelsen på Wikipedia.

Anniken

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker/eventyr, Fugler, Kunst, kultur og kreativitet., Natur, miljø og teknikk, Skogens dyr, Th. Kittelsen. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Theodor Kittelsen (1857-1914)

  1. Tilbaketråkk: Godt nytt år | Lillestuas blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s