Ukens sjef

Et av barna på Lillestua har en stund etter sommeren spurt om vi ikke snart kan bestemme ukens sjef. Og nå er det gjort!

En fredag samlet vi alle på plattingen og snakket om ukens sjef. Det første vi skulle avklare var: Hva betyr det å være ukens sjef, og hva skal ukens sjef gjøre? Barna sa hva de mente om dette etter tur, og de ble enige om at ukens sjef skal bestemme hvor turen skal gå, bestemme mat og trekke neste ukes sjef.

Ukas sjef.

På forhånd hadde Anniken skrevet ned barnas navn på forskjellige steiner og barna hadde selvfølgelig bestemt hvilken stein de ville ha navnet sitt på. Disse steinene ble lagt i en pose. Vi voksne hadde også på forhånd blitt enige om at to barn kan være ukens sjefer sammen for å fremme samarbeid.

Hvor skal turen gå?

Så var det tid for å trekke ukens to sjefer. Barnet som fremmet forslaget om ukens sjef var den som skulle gjøre dette. Spennende! Og hva skjer? Jo, en av ukens sjefer ble barnet som kom med forslaget J Dobbel lykke – herlig!

Litt senere samme dag hadde disse to et lite planleggingsmøte sammen med meg som referent. De planla mål for turen og meny for neste uke.

Hva skal vi spise?

Takk for gode forslag! 

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst.. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s