Jesus og fotball på Leikarvollen

Fotball-EM har startet og da må vi på Lillestua selvsagt følge med. I den forbindelse var Eldstegruppa på tur sist torsdag til den fantastisk fine plassen Leikarvollen. Der er det stor boltreplass til lek, oppdagelsesferd, samtaler, utsikt, bålplass, bord og benker, og ikke minst den nye flotte ballbingen, noe som er veldig aktuelt nå i disse travle EM-tider. Leikarvollen er rett og slett et herlig sted.

Fotballbingen på Leikarvollen.

To av barna satt ved en av benkene og undret seg over hvorfor den store steinen sto der. Ropte på Anniken: – Anniken, er Jesus begravd her?

Så det er ingen grav? Nei, det er en bauta.

Sammen leste de på steinen og fant ut at steinen sto der fordi, Otto Hvalstad har gitt denne plassen til Asker kommune. Les mer her.

Eldstegruppa hadde med seg fotball og spilte og spilte seg varme, helt til skjorta måtte av. Ikke nok med at disse barna er gode med ballen, de har også fått med seg at gode spillere kan kjøpes. Spørsmål om pris og overganger forhandles i fredlige former. Prisantyding 15 mill.!

Leikarvollen og Otto Hvalstad.

Litt seinere samme dag ble en av guttene og jeg enige om et veddemål i anledning det kommende fotball-EM. Hvis Tyskland kommer lengre enn Sverige skal jeg ”betale” med en is. Men hvis Sverige kommer lengre skal han ”betale” med en tegning.

Vi gleder oss begge to!

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barnesamtaler, Eldstegruppa, Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst., Kropp, bevegelse og helse, Nærmiljø og samfunn, Turer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s