Fugletur

I forrige uke var vi på fugletur. Denne gangen var vi på utkikk etter stæren, som er månedens fugl.

Stær.

Vi la i vei mot Skaugum og gikk siden ut mot Hvalstad og skogen i dette flotte området. Stær så vi desverre lite av, men vi fikk øve på mange andre fugler, og nå kan vi mange arter. Først så vi vår kjære ringdue som det er mange av rundt Lillestua. 

To linerler.

Vi så en skjære og flere kråker som vi også kjenner så godt. Spurven fikk vi øve på rett før vi skulle gå over Kirkeveien. Trost så vi, både den svarte og grå, for den er jo kommet tilbake som vi synger i «Alle fugler». Endelig fikk vi øye på linerlen, og det synes vi var hyggelig. Den var like ved en bokfink som vi nå kjenner så godt.  

Sanglerke.

Men det mest spennende av alt var en ny fugl vi så ute på jordene ved Skaugum. Den fløy så lavt over åkeren, var nesten usynlig og flakset så rart med vingene. Det var nettopp dette som avslørte den i følge vår flotte fuglebok. Det var sanglerken, en ca. 18 cm stor fugl som trives i åpne landskap og åkre som her på Skaugum. Vi kan mye om fugl nå, vi ser fler og fler, det er det vi kaller progresjon.

Når det gjelder stæren, så vi den et par dager senere, da vi var på vei til banken for å levere 50-øringene til barn som er syke, men det er en annen historie.

Anniken

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Antall, rom og form, Eldstegruppa, Fugler, Kropp, bevegelse og helse, Natur, miljø og teknikk, Nærmiljø og samfunn, Turer. Bokmerk permalenken.

3 svar til Fugletur

  1. Hei, jeg synes det er på høy tid at jeg ROSER denne bloggen. Etter tips fra Anne Karine har jeg fulgt med siden februar. Jeg synes det er kjempe imponerende innsats og mye å lære for både stor og små. All ære til dere! Dere burde fått kommunal støtte til en så god markedsføring av Askers kulturlandskap, miljø, kultur, pedagogisk lærevirksomhet, involveringspedagogikk, samhandlingsvirksomhet, kreativitet, bruk av naturen som læringsarena m.m. for å nevne noen stikkord på fredagskvelden… Lykke til… Jeg fortsetter å følge dere.

  2. annikenroil sier:

    Fantastisk, tusen takk, har aldri fått så mange rosende ord noen gang. Tror jeg printer det ut og henger det på veggen nede på Lillestua. Ha en fin dag. Hilsen Anniken

  3. Tilbaketråkk: Duer | Lillestuas blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s