Gi ditt barn 100 muligheter istedenfor to

Dette er tittelen på en bok som beskriver de genusfeller, eller kjønnsfeller, vi kan gå i. Boken er et bidrag i debatten om et likestilt samfunn, der vi blir verdsatt uti fra den person vi er og ikke nødvendigvis hvilket kjønn vi har.

Boken henviser til undersøkelser og forskning, men kommer også med mange tips på hva vi, ansatte i barnehage og skole samt foreldre, kan gjøre for å gi barna de mange mulighetene. Videre gjør eksempler fra dagligliv og kommentarer fra ansatte og foreldre,  at dette er en lettlest, morsom og informativ bok.

I barnehager er vi gjennom lov pålagt å ha en likebehandlingsplan. Den skal vise til hvordan vi jobber for å ivareta et likestilt og inkluderende miljø i barnehagen og på den enkelte avdeling. Dette skal komme til uttrykk i skrift (årsplan), og kunne ses i holdninger hos de ansatte.

«Gi barna 100 muligheter i stedet for 2».

Dette er spennende og inspirerende! Det betyr at vi må ta innover oss at vår organisasjon (barnehagens miljø) er i en dynamisk prosess som forandrer seg. Et sitat fra boken: ”Kreativitet er å snu opp ned på etablerte metoder og sanninger” er en oppfatning vi på Lillestua deler.

Våre ulikheter blir i den sammenhengen  å se på som resurser og ikke å betrakte som et utenforskap. Resurser som kommer alle til gode. Å mene forskjellig, å se ulike måter å gjøre ting på og å se forskjellige ut er jo å regne som en berikelse, for et mangfold.

Sammen blir vi mer fargerike, enn hver og en av oss alene. Regnbuen med sine forskjellige farger er en vakker skue, og som de skriver i boken: ”la barna få ta del av regnbuens alle farger og ikke bare rosa og blå”. Det har vi på Lillestua tenkt å ha som vår rettesnor.

Nilla

 Les mer på Barnehageforum.no

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker/eventyr, Kurs og faglitteratur. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s