Fra potet til rundstykke

Vi er gode på å bruke det vi har på Lillestua!

Plattingen.

 

Våre ulike ressurser og kompetanser lar vi komme til syne. Det vi er bra på, gjør vi mer av og sprer til andre – vi tror på smitteeffekt av den gode sorten. Det gjelder å bruke det vi har, da blir det bra J

Rører det sammen.

 

For oss er det helt naturlig å bruke rester fra matlaging. Det kan fryses ned og varmes opp en annen dag eller hvorfor ikke helt enkelt lage noe nytt av det?

Onsdag den første februar lagde vi som vanlig rundstykkedeig med rester fra havregrøten dagen før. Og denne dag blandet vi i litt potetstappe, som var fryst ned fra fredagens lunsj. Havregrøt og potetstappe ble varmet sammen med litt smør og olje. Dette ble rørt sammen med speltmel, litt havregryn og gjær.

Vips, så er det rundstykker.

 

Etter at deigen hadde hevet i en liten time, så trillet vi fine runde rundstykker.

Rundstykkene smakte fortrefflig – Lillestuas potet-grøt-rundstykker.

Ja – det gjelder å bruke det vi har, da blir det bra.

Nilla

 

 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Grønt flagg, Mat, Natur, miljø og teknikk. Bokmerk permalenken.

2 svar til Fra potet til rundstykke

  1. Stian Johnsen sier:

    nillas super kunnskaper:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s