Jostein Gaarder «Julemysteriet»

Vi leser to adventsbøker for barna på Lillestua, den ene er Nisse Noppe, den andre er for de eldste barna og heter Julemysteriet. Boken er skrevet av Jostein Gaarder og er en filosofisk bok.

Jostein Gaarder.

Julemysteriet.

Julemysteriets handling er en todelt fortelling, der delene henger sammen. I den første fortellingen møter man gutten Joakim som sammen med faren dagen før 1. desember er på jakt etter en adventskalender. I en uavhengig bokhandel kommer Joakim over en adventskalender som verken inneholder sjokolade eller plastfigurer. Kalenderen får Joakim av bokhandleren, siden den er gammel og mest sannsynlig er blitt plassert der av blomsterselgeren Johannes. Da Joakim åpner første luke dagen etter, faller det ned en lapp som handler om en jente ved navn Elisabet. Senere i romanen får man høre om en jente ved navn Elisabet som forsvinner fra sin mor på julehandel i Oslo i 1948, og som kobler seg mot Elisabet i adventskalenderfortellingen. I den andre fortellingen får man høre selve adventskalenderfortellingen om Elisabet, som blir med engler, sauer, sauegjetere, de tre vise menn og romerske menn gjennom en reise både geografisk og historisk gjennom Europa og Lillesasia. Fortellingen starter i Oslo 1948 og slutter i Betlehem i år 0. (Wikipedia)

Anniken

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker/eventyr, Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst.. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s