Vi tar en Arne Næss

På Lillestua har vi nå gått til innkjøp av to mus fra Ikea.

Aristoteles og Diogenes, Diogenes grå.

Den ene har vi kalt Aristoteles. Den andre Diogenes. Aristoteles skal følge Ekornklubben i hverdagen, på turer og ellers være med der Ekornklubben er og ferdes. På samme måte skal Diogenes følge Eldstegruppa. Aristoteles er 4 år, og Diogenes er 5 år. Selve fødselsdagene har vi ikke kommet frem til ennå, men barna skal få bestemme dem.

Arne Næss og Timotei.

Ideen har vi hentet fra Arne Næss og hans Timotei.   «Timotei, den lille filosofen» Timotei er riktignok ikke et filosofisk navn, men vi har valgt å gå litt lenger. Diognes fra Sinope (ca. 400-ca. 325 f.Kr) var en gresk filosof som er kjent for sin selvfornektelse. Han regnes med til kynikerne. Han mente at man bør gjøre alt for å tilfredsstille sine behov på billigste og enkleste måte. Han bodde i en tønne og eide bare noen ytterst få ting. Det fortelles at Aleksander den store en gang traff ham i Korint. Aleksander lot ham ønske seg noe. Diogenes ønsket bare at kongen skulle flytte seg så solen kunne skinne på ham. (Wikipedia)

«Timotei, den lille filosofen».

Aristoteles (gresk: Ἀριστοτέλης, Aristotélēs; født 384 f.Kr. i Stageira på kysten av antikkens Makedonia, død 322 f.Kr. i Khalkis) var en gresk filosof og naturforsker. Han var elev av Platon og lærer til Aleksander den store. Hans verk omfatter en rekke emner, blant annet biologi, filosofi, poesi, logikk, statsvitenskap, etikk og retorikk. Sammen med Sokrates og Platon blir han regnet som en av de tre største filosofene i den vestlige verden. Foruten sin betydning for filosofien utviklet Aristoteles logikken og grunnla vår måte å se på kunnskap og vitenskap. Han ble «kristnet» av Thomas Aquinas, men Luther omtalte ham som «Narristoteles». Aristoteles’ kosmologi og bevegelseslære. (Wikipedia)

Diogenes i lysthuset på prestegården.

Nå får vi se hvordan dette går, men begge musene har allerede vært på flere turer. I skrivende stund er Aristoteles blitt veldig skitten, men snart er det jul, og da skal han bade.

Aristoteles på bålplassen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøker/eventyr, Ekorngruppa, Eldstegruppa, Etikk, kultur og kreativitet., Kunst, religion og filosofi. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Vi tar en Arne Næss

  1. Tilbaketråkk: Zapffes klatrevegg | Lillestuas blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s