Matlaging

 Hver fredag  lager vi et varmt måltid på Lillestua. To, tre barn er med og ”kokkelerer” og det er alltid like populært å være kokk. Ikke bare kan vi lage mat, vi får også god tid til å prate om ting vi er opptatt av. Og det kan jo være så mye…

Mye godt.

Grillspid

Det å smake mat man ikke helt kjenner, kan være en utfordring stor nok for noen. Vårt motto er ”å gi maten en sjanse”. Selv om man ikke tror man liker det, så kan man jo aldri helt vite uten å ha smakt. Og har man selv deltatt i matlagingsprosessen, så er det mye lettere. Kokkene for dagen har også som oppgave å servere, og som regel lager de god reklame for dagens lunsj. Etter hver måltid serverer vi en liten sund dessert, som oftest frukt i forskjellige former. Det er en liten ”gulrot” for å våge smake mat  som kanskje ikke øyeblikkelig faller i smak. Og en god avslutning på en hyggelig stund.

Kokken.

Det hender at barna har med seg oppskrifter til barnehagen, noe de gjerne vil lage og servere sine venner. Det er koselig!

Vi lager mat fra grunnen av.

Den siste fredagen i september fikk vi mulighet å lage og spise ”Blomkål- og brokkolisuppe” etter en oppskrift fra et av barna. Suppa ble spist opp til siste dråpe, og dette var nok månedens favoritt blant alle barn. –”Mmmm, dette var super-duper godt”, var noen av alle de godord om maten som vi hørte.

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kropp, bevegelse og helse, Mat. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Matlaging

  1. Så koselig! Virker som noe barna setter stor pris på, og det er jo en super måte for barna å prøve ut nye ting på som de kanskje ikke spiser så mye av hjemme 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s