En hemmelighet

Er det lov å ha hemmeligheter? Hva er en hemmelighet? Hvordan vet man at man har en hemmelighet? Blir det fortsatt en hemmelighet hvis man ”sier det bort”?

Noen ganger er det vel så at man har lyst til å dele det man har sett, gjort eller hørt, med alle. Andre ganger vil man ha det for seg selv, eller bare si det til noen få, kanskje bare en. Og det er vel greit?

Hemmligheter

Men det kan jo være litt problematisk. For det kan jo tenkes at ikke alle er enige i at en hemmelighet bare skal holdes mellom noen få. Hvor går grensen for godt vennskap og det å utestenge noen? For oss personal gjelder det å holde øyne og ører åpne for å se når grensen overskrides og da hjelpe barna til å ha sine hemmeligheter, uten å sette andre utenfor.

 

Å holde på hemmelighet.

 

Den gode samtalen kan jo skje mellom to, tre, fire.  Det er ikke antallet det kommer an på, men formen på samtalen. Gleden over å dele noe, er det viktig at vi gir barna mulighet til, være seg det er ting eller ord. Å være den eller de som får høre en hemmelighet er stort og krever et visst ansvar. For en hemmelighet må jo ikke ”sies bort” – da mister den sin magi.

Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barnesamtaler, Etikk, religion og filosofi, Kommunikasjon, språk og tekst.. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s