Grønt flagg

Lillestua jobber med grønt flagg hele tiden.

Grønt flagg

Vi er ganske gode på å sortere avfall, alt på riktig plass. Hver fredag går noen barn sammen med en ansatt på søppelsortering. Papir, plast, glass og metall skal i rett container, beholder og det arbeidet går på omgang. Iblant hender det at vi må gå oftere, og da gjør vi det.

Tirsdager er vår ”grøt-dag”, da lager vi havregrøt og spiser oss gode og mette. Blir det rester igjen så sparer vi det til dagen etterpå og bruker til baking av brød eller rundstykker.

Nå har vi fått et spørsmål om vi vil ha en kompostbinge, og etter å ha kontrollert  om vi kan ha det i barnehagen, så kommer vi til å takke ja. Det blir spennende!

Husk å slå av lyset.

Renovasjonsbil på "Pinneplassen" Kiledsortering

I formingsaktiviteter bruker vi mange gamle ting; aviser, papp, papir og lignende. Selv om det er gammelt og brukt, blir det til nye vakre ting, satt sammen av barnas kreativitet og tingene de har til rådighet. Pinner, steiner, blad og andre ting vi kan finne i naturen, blir noen ganger også med i formingsaktivitetene.

En annen viktig sak i arbeidet med grønt flagg er strømsparing, og der har vi laget oss en god rutine. Før vi legger ut på tur, går et av barna inn på avdelingen sammen med en ansatt for å sjekke at alle lys er slått av. En viktig og populær jobb som utføres med stor konsentrasjon.  Flere eksempler på hvordan v jobber, små forskere.

 Nilla

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Grønt flagg, Natur, miljø og teknikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s